24. okt 2010

Tarbatu teerajajate alleel

22. oktoobril oli Tarbatul au esineda Tartu poliit- ja rahamaailma ässadele. Tasku keskuse juures avati Teerajajate allee, kus valati pronksi nelja väärika tartlase jalajäljed. Kunagi peaks see allee ulatuma raekoja platsini välja. Esimesed jalajäljed said Tartu vaim, näitlejad Herta Elviste ja Hannes Kaljujärv ning geeniteadlane Andres Metspalu.

Tarbatu oli palutud meeleolumuusikat tegema. Laulsime enne allee avamist rahva kogunemise ajal ja hiljem ka kringli kõrvale. Marika ja Marju said endale teisegi tähtsa ülesande - tõmmata punaseid vaibakesi jalajälgedelt. See tuli neil nii ilusti välja nagu harjutaksid nad vaibatõmbamist iga päev. Tarbatu oli aga seatud seisma täpselt kõnepidajate selja taha, nii et võib öelda, et kui pildile sai linnapea Urmas Kruuse või ärimees Neinar Seli, siis saime seda ka meie.

Esinemine läks meil kenasti. Härra Muna igatahes elas meile kaasa ja hüüdis lugude lõppedes "Aplaus!". Kui allee oli avatud, hakkas rahvas kringilit sööma ja meie laul ei paistnud enam kedagi huvitavat. Laulsime siis kontrolli mõttes ka laulu "Võro kiil", kus sees sõnad "Võro liin om ilma naba". Tuli välja, et kuulavad küll, sest linnapea ütles pärast laulu lõppu: "Ma kuulsin küll!"

Tänu heale asukohale sai meie esinemine ka kenasti videolinti võetud: http://www.tartupostimees.ee/?id=330613

Üleskirjutuse tegi Lilian

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar