10. veebr 2013

Hõbedane konkurss

Tarbatu jaoks algas musta veemao aasta väga suure ja meeldiva üllatusega. Saime segakooride võistulaulmisel Tuljak C-kategoorias II koha. 14 koori hulgas. Senine parim tulemus oli 2011. aastal VI koht. Pühapäevasele auhindamisele läks meist vaid väike esindus kohale, sest ega me midagi ei lootnud. Oskasime oma esinemist hinnata heal juhul sõnadega "Enam-vähem". Uudist kuuldes jõudis mõnel peast läbi käia isegi versioon, et auhindamisel ei öeldud mitte, et Tarbatu sai teise koha, vaid et tegemist on ühe teisejärgulise kooriga :) Aga ei - kõik vastab tõele ja hõbemedal on meie. Ja suur rõõm ja rahuolu tehtud tööst ka.

Võistulaulmine toimus 9. veebruaril Miina Härma gümnaasiumis. Varahommikul kohale minnes olime juba kergelt ärevuses, seda enam, et Lauri oli eelmisel päeval haigeks jäänud ja reede õhtuks planeeritud lisaproov jäi ära. Püüdsime sama päeva hommikul võtta meile antud ajast viimase välja ja jõudsime enne lavale minekut teha kaks väikest proovi.

Meie kava:
Gustav Ernesaks / Juhan Liiv "Helin"
Miina Härma / Gustav Suits "Nooruse unenägu" (kohustuslik laul)
Alo Ritsing / Artur Adson "Varjuliste puie all"
Veljo Tormis / rahvaluule "Küla kuuleb"

Kõik see hõbedane ilu kestis 9,37 minutit, napilt 7 sekundiga jäime aja piiridesse. Olime ka enne juba teadlikud, et väga kiiresti ei saa laulda, muidu jääb ette nähtud ajamiinimumist midagi puudu. Siiski ei maksnud me lõivu lugude tempodele, küll aga olid Lauri sammud koori eest klaveri juurde uuele loole õiget häält tooma pikad ja mõõdetud. Esinemise ajal juhtus nii mõndagi, aga küllap siis ei olnud need viperused nii tõsised, et oleks žürii meele väga mõruks muutnud. Kokkuvõttes saime 78,6 punkti ideaalsest 100st. Jääme põnevusega ootama žürii kommentaare.

 Lauri kommentaar meie saavutusele oli selline: "Olen väga uhke Tarbatu saavutuse üle. Eks salajas südamesopis ikka lootsin, et oleme natuke paremad kui eelmisel korral. Aga et kohe teine koht, seda ma ei osanud kuidagi arvata. See tulemus pole ainult minu töö, see on meie kõikide tulemus. Koor ja dirigent teevad koostööd. Kui see õnnestub, siis tuleb ka tulemus. Kirjutame siis selle sündmuse meie koori ajalukku suurte tähtedega ja läheme püüdma uusi kõrguseid. Unistada tuleb suurelt."

Aitäh Laurile, lauljatele ja pöidlahoidjatele!


Juhtunu pani kirja ja hetked enne konkurssi jäädvustas Lilian

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar