16. nov 2010

Tarbatu ja Kodavere naiste õpituba

Isegi isadepäeva ei mallanud Tarbatu naised kodus püsida, vaid tõttasid kohe pärast hommikukohvi Suure-Kambjasse Katre kodusesse õppituppa, et õppida veidi peenamat näputööd ja teha jälle üks samm edasi koori riietamisel Kodavere rahvariietesse, esialgu küll naiste riietamisel.
Kes mäletab, siis kunagi ühel õnnetul kontsertreisil Rootsi jäi Tarbatu oma Kodavere rahvariietest ilma. Et aga ühel rahvalaulukooril peavad ometi korralikud rahvariided olema, oleme juba mitu aastat tegelenud sellega, et me need riided ükskord jälle selga saaksime. Oleme taotlenud raha ja saanudki seda veidi, et muretseda materjalid. Ostetud on villased ja linased kangad, lõngad-niidid-pitsid jmt. Nüüd on kõik juba Tarbatu koori naiste näpuosavuse küsimus, kuna otsustati, et riided tehakse ise valmis.
Katre juhendamisel saime kätte palju nippe, kuidas tikkida põlle, pluusi või sõbaserva. Saime teada, kuidas õmmelda pluusile õlalappi või kui pikk peab olema pluusi esikinnis. Rohkem kui kunagi varem teame nüüd kurrutamisest ja kõlanarmaste punumisest. Oli tore ja kasulik päev.

Aga kes selle töö nüüd ära teeb, mis meile koju kaasa anti.....















Vahendas Lilian

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar