7. juuli 2009

Tagasivaade aastatesse 1980-2009

Tarbatu kolis virtuaalruumi 2009. aasta juunis. Virtuaalelu alguseks võib lugeda Tartu laulupidu 13. juunil 2009. Sellele eelnenu kohta loe kokkuvõtet siit.

****************************************

LAULUKOOR TARBATU

Laulukoor Tarbatu alustas tegevust 1980. aastal rahvalaulukoorina. Repertuaari võeti vanad regivärsilised eesti rahvalaulud. 1985. aastast asus koori etteotsa dirigent Lauri Breede, kes lisaks Tarbatule juhatab veel mitmeid koore ja töötab ka koorijuhtimisõpetajana Tartus.

Kuigi koor alustas rahvalaulukoorina, on nüüd võetud repertuaari ka eesti heliloojate rahvalauluseadeid ja segakoori repertuaari. Mitmekesine repertuaar on võimaldanud esineda erinevatel festivalidel, kontsertidel ja Tartu linna pidupäevadel. Iga viie aasta järel võtab Tarbatu osa ka Tallinnas toimuvast üldlaulupeost.

Tarbatu on käinud mitmetel välisreisidel. Huvitavamad kontsertreisid on koori viinud Armeeniasse, Soome, Rootsi, Norrasse, Taani, Lätti, Saksamaale, Ungarisse, Venemaale. On vastu võetud külaliskoore Soomest, Rootsist, USA-st, Ungarist.

Tarbatu üks ja peamine eesmärk on eesti oma muusika laulmine ja selle tutvustamine nii Eestis kui ka väljaspool Eestit.

Viimase aja suurimad ettevõtmised koorile oli 2008. aasta septembris toimunud kontsertreis Sotši, kus laulukoor esines Sotši linnas eesti rahvalaulu- ja koorimuusikakavadega, osales Eesti Aiakeses A. H. Tammsaare 130. sünniaastapäeva ja Tammsaare muuseumi 20. aastapäeva tähistamisel.


2009. a veebruari osales koor „Tuljaku“ võistulaulmisel, kus koorile omistati C-kategooria.

********************************

Tarbatu esinemisriieteks on olnud Kodavere rahvariided. Ühel toredal kontsertreisil Rootsi ja Taani aga otsustasid kurikaelad need riided ilma küsimata endale võtta. Tarbatu ei jäta jonni ja loodab Kodavere riided peagi taastada.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar