4. juuni 2010

Tarbatu Uma Peol

Tarbatu käis juba teist korda võrukeelsel laulupeol Uma Pido, mis seekord toimus 29. mail Põlvas Intsikurmu lauluväljakul. Eelmine samasugune laulupidu toimus 2008. aastal Võrus ja jättis Tarbatule sedavõrd sügava mulje, et tuli teistki korda minna.

Tarbatul oli au esineda peopäeva hommikul oma isikliku kavaga Põlva kaubamaja juures oleval platsil. Meie esinemist reklaamiti nii: "Tarbatu laulukuur. Rahvalaulu' kosjankäümisest, pulmõst ja elost päält tuud." Esinemine tuli päris kenasti välja, üksikud juhuslikud pealtvaatajad ei suutnud meid siiski piisavalt sütitada, nõnda tuli aplaus endale ise korraldada. Lõpuks kogunes vaatajaid juba mitu tükki ja lõpetuseks saime ka televisiooni. Ülo andis intervjuu ja meie lehvitasime taustal. Mis televisiooniga tegemist, jäi meie jaoks saladuseks.

Pärast Tarbatu kontserti olid lauluväljakul proovid ja kui laulud selgeks said, hakkasime varsti kogunema rongkäigule, kus Tarbatu sätiti sildi alla "Sõbra' ja sugulasõ'". Ei teagi, kumb Tarbatu oli.

Pidu ise oli kenasti lavastatud ja õnnestus väga hästi. Nagu laulupidudel tavaks, plaksutasid koorid mitmete lugude ajal end ise tagasi. Ei teagi, kas publik sama meelt oli, et võiks veelkord samu lugusid kuulata. Oleksime võinud sama trikki ka oma kaubamaja platsi esinemisel kasutada.

Oli tore laulupidu! Pildid ikka Tarbatu fotolehel.

Tähelepanekud pani kirja Lilian

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar