25. veebr 2011

Asjatundjate hinnangud


Tarbatu sai kätte "Tuljaku" võistulaulmise žürii kommentaarid. Kes mida ütles, seda me ei tea, aga see ei ole ka oluline. Siit väike valik arvamusi.

***
Hea, jõukohane kava. Sümpaatne musitseerimine. Meeshääled võiks kõlajõudu juurde saada, siis on balanss parem. "Isamaa mälestus" - püüdlikult läbitunnetatud karakterid. Rohkem tähelepanu fraaside lõpetamistele. "Teele, teele, kurekesed" ja "Vaikne kena kohakene" - pikkade nootide hoidmine on probleem. 17 eesti pulmalaulu - head karakterid. Jõudu!
***
Dirigendi žest on vokaali toetav! Kaunis loomulik kõla. Kava natuke üheplaaniline. Rohkem nüansse!
***
Targalt juhendatud koor. Kooril on hea vokaal, mis ühendab endas parimal moel erinevas vanuses lauljate hääli. Tugev, nauditav interpretatsioon. „Isamaa mälestus“- pianod algavad liiga valjult, fortedes hoiduge forsseerimast, siis ei lähe kulminatiivsed lõigud mustaks ega forsseerituks. „Teele, teele, kurekesed“- tehniliselt väga hea kooslaulmine.
***
Kena kõla, on kuulda oskuslikku vokaalset juhendamist.Targalt valitud jõukohane repertuaar. Üldiselt hea häälestus, ainult lõpuakordid kukuvad. Kohati bass "müdiseb". Sopran vajub piano nüansis. Positiivne, et lauldakse peast.
***
Kooril on ühtlane, pehme kõla ja musikaalne, voolav fraasikujundus. Intonatsioonivigu, nagu vajumine, tuli nentida. Konkursikava ei peaks piirduma ainult ühe helilooja loominguga, vaid peaks avama koori võimeid laiemas skaalas.
***




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar